Zabraňte červivosti u jabloní se správnými přípravky

Hlavní původce „červivosti“ jablek je obaleč jablečný, resp. housenky tohoto motýla. Nejprve krátkodobě a prakticky neznatelně okusují listy. Pak se prokusují dovnitř plodů směrem k jádřincům, v nichž někdy poškozují i semena. Vstupní otvory do plodů jsou vyplněny trusem, kterým jsou někdy přilepeny k plodům i nejbližší listy. Dochází k předčasnému opadu napadených plodů, které bývají výrazně zbarveny. Poškozené plody bývají druhotně napadány moniliovou hnilobou. Jedna housenka během života poškodí 2 – 3 plody.

Ve Flora Centru vám rádi nabídneme vhodné přípravky pro boj s červivostí jablek. Jedním z nich je přírodní přípravek Červivost jabloní STOP, který nezanechává rezidua v ošetřovaných rostlinách. Účinkuje i na slupkové a pupenové obaleče u jabloní a také proti obalečům u révy vinné. 

Rádi vám poradíme i s dalšími problémy při pěstování rostlin.

Červivost_u _jablek_270420

*Toto pole je povinné!